Konferencje zaplanowane

Fundacja Rozwoju Edukacji i Szkolnictwa Wyższego zaprasza do udziału w konferencjach, seminariach i sympozjach, których jest organizatorem lub partnerem merytorycznym. Konferencje organizowane przez Fundację adresowane są do środowisk akademickich, nauczycielskich, biznesowych i samorządowych i dotyczą tematycznie problematyki zarządzania szkolnictwem wyższym, zarządzania wiedzą i kapitałem intelektualnym, zarządzania zasobami ludzkimi, marketingu, public relations oraz jakości kształcenia.

W najbliższym czasie Fundacja zaprasza do udziału w następujących projektach konferencyjnych:

V edycja konferencji na temat jakości kształcenia i akredytacji w szkolnictwie wyższym - listopad 2015, Warszawa.

Konferencja, stanowiąca kontynuację cyklu zainaugurowanego w 2011 roku, będzie służyła upowszechnieniu wiedzy na temat zasad i trybu akredytacji uczelni oraz zarządzania procesem dydaktycznym w szkole wyższej. Przedstawimy zagadnienia praktyczne dotyczące przygotowania kierunku studiów i uczelni do akredytacji PKA oraz zaprezentujemy dobre i złe praktyki w działalności uczelni odnoszącej się do zapewniania jakości kształcenia. Zorganizujemy również dyskusję z udziałem specjalistów zajmujących się zawodowo problematyką akredytacji, w trakcie której można będzie zadawać pytania i dzielić się uwagami na temat własnych doświadczeń w tej dziedzinie.

Szczegółowe informacje na temat konferencji dostępne będą we wrześniu 2015 roku.