Poradnictwo

Fundacja Rozwoju Edukacji i Szkolnictwa Wyższego prowadzi działalność w zakresie poradnictwa psychologicznego dla uczniów szkół podstawowych i ponadgimnazjalnych. Świadczymy pomoc osobom zdrowym, przeżywającym kryzysy rozwojowe lub trudności przystosowawcze. Wspieramy młodzież w sytuacjach zmian rozwojowych i nagromadzenia się wydarzeń życiowych, które wywołują problemy natury psychicznej i emocjonalnej. Pomoc odbywa się w formie spotkań z psychologami, których głównym celem jest zidentyfikowanie problemu i poszukiwanie sposobów jego rozwiązania.

W ramach świadczenia pomocy psychologicznej Fundacja zajmuje się m.in. interwencją kryzysową, diagnozą pedagogiczną i preorientacją zawodową. Fundacja organizuje również warsztaty psychologiczne i warsztaty rozwoju osobistego dla uczniów (nauka samokontroli oraz polepszanie funkcjonowania w sytuacjach społecznych, kształtowanie umiejętności komunikowania się i pracy w grupach, rozumienie sytuacji społecznych, rozumienie własnych emocji, rozwijanie umiejętności radzenia sobie ze stresem, asertywność, zarządzanie czasem, budowanie adekwatnego obrazu siebie, rozbudzenie wiary w siebie). Fundacja nie świadczy pomocy w zakresie psychoterapii.

Skorzystaj z pomocy specjalistów Fundacji:

-indywidualne spotkania z psychologiem – zapraszamy młodzież w wieku szkolnym i studentów. Spotkania inaugurujące proces pomocy odbywają się w pierwszy wtorek miesiąca po telefonicznym umówieniu wizyty;

-anonimowa konsultacja telefoniczna z psychologiem klinicystą – tel. +48 /32/ 747-26-03

-organizacja wyjazdowego warsztatu lub treningu psychologicznego (w szkole, placówce letniego wypoczynku) – konieczność ustalenia terminu warsztatów z wyprzedzeniem (ze względu na napięty terminarz zajęć).

Zapewniamy pomoc:

-anonimową

-profesjonalną

-efektywną

-opierającą się na najnowszych metodach wsparcia psychologicznego

Kontakt telefoniczny i e-mailowy:

Biuro Fundacji:

tel. +48 32 747-26-03