Konkurs Uczeń z Pasją - II edycja (2022)

Fundacja Rozwoju Edukacji i Szkolnictwa Wyższego zaprasza do udziału w II edycji Ogólnopolskiego Konkursu na Najlepszego Ucznia Rzeczypospolitej Polskiej "Uczeń z Pasją". Konkurs adresowany jest do uczniów szkół średnich wszystkich typów, którzy posiadają dobre wyniki w nauce (średnia ocen co najmniej 4,5), a ponadto  wyróżniają się znaczącymi osiągnięciami wykraczającymi poza program nauczania, w szczególności: sportowymi, artystycznymi, naukowymi lub społecznymi.

Laureata Konkursu wybierze Komisja Konkursowa złożona z członków zarządu Fundacji oraz ekspertów zewnętrznych w lutym 2022 roku. Na zwycięzcę czeka nagroda pieniężna, wycieczka naukowa oraz Certyfikat Najlepszego Uczenia Rzeczypospolitej Polskiej „Uczeń z Pasją”. Wręczenie Nagrody i tytułu „Uczeń z Pasją” planowane jest w marcu br. podczas Gali Finałowej w Pałacu Polskiej Akademii Nauk w Poznaniu.

Kandydatów do Tytułu „Uczeń z Pasją” mogą zgłaszać dyrektorzy szkół, do których uczęszczają uczniowie uczestniczący w konkursie, rektorzy wyższych uczelni działających w Polsce oraz przedstawiciele organizacji pozarządowych, których celem statutowym jest działalność w dziedzinie edukacji młodzieży.

Zgłoszenia Kandydata można dokonać, wypełniając Kartę Zgłoszenia (do pobrania poniżej, pod tekstem) i wysyłając ją do nas na adres: biuro@fundacja-edukacja.org.pl. Zgłoszenia przyjmowane będą w terminie do 10 lutego 2022 roku (czwartek).

Na wyróżnienia w Konkursie mają szansę uczniowie łączący dobre wyniki w nauce z osiągnięciami na innych polach aktywności: naukowej, sportowej lub społecznej. Osiągnięcia powinny być znaczące, tj. istotnie wyróżniać się w skali krajowej lub międzynarodowej. Ideą Konkursu jest promowanie i upowszechnianie tych osiągnięć: w środowiskach uczniowskich, nauczycielskich, a także w mediach.

Zapraszamy do zgłaszania kandydatów do Konkursu.

Termin przyjmowania zgłoszeń konkursowych: do 10 lutego 2022 roku (czwartek).

Katra zgłoszenia Kandydata - pobierz!

Regulamin - kliknij!