Konferencja: Ewaluacja dyscyplin naukowych

Fundacja Rozwoju Edukacji  i Szkolnictwa Wyższego zaprasza do udziału w Ogólnopolskiej Konferencji Szkoleniowej pt. „Ewaluacja jakości działalności naukowej po wejściu w życie Konstytucji dla nauki. Jak przygotować się do nowej oceny parametrycznej dyscyplin naukowych?”. Konferencja odbędzie się 9 kwietnia 2019 roku w Warszawie (Uczelnia Techniczno-Handlowa im. H. Chodkowskiej, ul. Jagiellońska 82D).

Celem Konferencji będzie przekazanie słuchaczom praktycznej, użytecznej wiedzy na temat nowych zasad i kryteriów najbliższej ewaluacji dyscyplin naukowych, która obejmie lata 2017-2020. W konferencji wezmą udział wybitni eksperci zajmujący się problematyką parametryzacji uczelni od strony prawnej, merytorycznej, organizacyjnej i technicznej. Konferencja szkoleniowa służyć będzie przygotowaniu przedstawicieli uczelni do nowej ewaluacji oraz wyjaśnieniu wątpliwości interpretacyjnych odnoszących się do jej kryteriów, zasad i warunków.

Opłata konferencyjna dla 1 uczestnika wynosi: 550 zł brutto

Szczegółowe informacje:

-Program Konferencji wraz z charakterystyką prelegentów - pobierz!

-Zgłoszenie udziału - pobierz!

-Informacje organizacyjne - kliknij!

O Programie Konferencji:

Program obejmuje wystąpienia ekspertów, których referaty ukierunkowane będą na przekazywanie wiedzy praktycznej i użytkowej. Ponadto w toku konferencji odbędą się panele umożliwiające zadawanie pytań i bezpośrednią dyskusję z ekspertami na temat ewaluacji dyscyplin naukowych i związanych z wyzwań, dylematów i problemów, z uwzględnieniem najnowszych zmian i aktualnych przepisów.

Do kogo adresowana jest Konferencja?

Konferencja adresowana jest przede wszystkim do przedstawicieli uczelni przygotowujących się do ewaluacji dyscyplin naukowych za lata 2017-2020, w tym przede wszystkim do rektorów, prorektorów, dziekanów, dyrektorów uczelnianych wydawnictw, jak również do wszystkich osób zainteresowanych zagadnieniami oceny parametrycznej i ewaluacji działalności naukowej.

Konferencja pozwoli uczestnikom zdobyć PRAKTYCZNĄ wiedzę:

- jak, po wejściu w życie Konstytucji dla Nauki, przygotować się do ewaluacji dyscyplin naukowych;

- jakie zmiany nastąpiły w kryteriach i zasadach ewaluacji w stosunku do poprzedniego stanu prawnego oraz jak te zmiany wpłyną na proces oceny parametrycznej;

- jak skutecznie przystąpić do ewaluacji i uzyskać wysoką kategorię naukową;

- jak efektywnie zarządzać polityką naukową uczelni w aktualnych warunkach prawnych.

Dodatkowe informacje:

tel. +48 32 747-26-03